Feestdagen in Nederland and back in Cape Town - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Terry Berends - WaarBenJij.nu Feestdagen in Nederland and back in Cape Town - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Terry Berends - WaarBenJij.nu

Feestdagen in Nederland and back in Cape Town

Door: Terry Berends

Blijf op de hoogte en volg Terry

12 Januari 2010 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Hey allemaal,

Ten eerste de beste wensen voor iedereen! Jullie hebben enkele weken niets van mij gehoord dus hierbij wil ik een beknopte samenvatting geven wat ik allemaal gedaan heb. In het laatste bericht heb ik verteld dat ik naar Nederland zou vliegen om de feestdagen thuis te vieren bij familie. Op 21 december ben ik naar Nederland gevlogen. Ik vloog met KLM en had een prima vlucht, had een scherm voor me met een lading films,muziek, documentaires etc. Verder lekker gegeten en naast me zat iemand die door naar Amerika moest, door de sneeuw kon die nog een paar uur wachten op Schiphol. Toen ik boven Nederland vloog zag ik de sneeuw al liggen, echt een mooi gezicht. Eenmaal aangekomen zag ik iedereen lopen in lange broeken, handschoenen aan en de muts op. Dit was wel even wennen voor me, ik werd ook meteen verkouden en mn mooie bruine kleurtje was binnen een week weg. Het was erg mooi om een witte kerst te vieren met familie en Emilie die ik 4 maanden niet had gezien. Verder Oud&Nieuw gevierd met vrienden en had enige afspraken met Nederlandse wijnimporteurs. Verder waren het twee weken van hard aan school werken, enige afspraken etc. Helaas gingen de twee weken snel voorbij en moest ik weer het vlieg tuig in stappen. Ik had erg zin om terug te gaan door het lekkere weertje hier. Ook terug vloog ik met KLM, had een tv scherm en weer heerlijk eten.

In het vliegtuig zat ik naast een gezinnetje die uit Den Haag kwam. De ouders hadden allebei een goede baan in Den Haag, drie kleine schattige kids. Die man had 1.5 jaar geleden een baan aangeboden gekregen in Franschoek, een plaats waar allemaal super reiken mensen wonen. Ze zijn er heen verhuisd, de kinderen op een hele goede internationale school en hadden een top leventje daar. Ondertussen veel gespaard, omdat je hier amper belasting hoeft af te dragen. Helaas kreeg die door de fin. Crisis ontslag en ze hebben besloten hier te blijven. Ze kunnen het financieel makkelijk redden en zijn hier allemaal projecten aan het opzetten en reizen met het gezin heel Afrika door.

Ze waren net terug van een skivakantie in Oostenrijk en gaan nu weer terug. Echt mooi om met mensen te praten over hun levensverhalen, wat hun ervaringen zijn etc. Dat heeft mij ook aan het denken gezet. In Nederland denkt iedereen aan studeren, goede baan, nog een betere auto, nog meer salaris etc..Natuurlijk heb ik dat ook wel maar het zet je wel aan het denken, om voornamelijk meer te genieten en iedere kans grijpen die je krijgt...Weer even stukje te filosofische Terry..Eenmaal aangekomen in Kaapstad was het weer erg warm en het was inmiddels al rond middennacht. Ik kwam weer thuis en iedereen zat te braaien, alsof ik niet weg was geweest hahaha..Ik werd de volgende ochtend wakker en zag palmbomen, zon en werd meteen helemaal happy. Afgelopen weekend heb ik afgesproken met Marga en Sander uit Nederland, twee vrienden die aan het reizen zijn door Zuid-Afrika. Echt grappig om elkaar aan de andere kant van de wereld te zien. Met hen ben ik naar het strand geweest, Sander ging skydiven en Marga had een trouwjurk gekocht. Ze gaan namelijk in de zomer trouwen.
Die avond met hen gaan braaien en het werd weer een zeer gezellige avond. Gisteren was het weer tijd om naar Zandberg, het stagebedrijf toe te gaan. Toen we wakker werden en de tassen in de auto hadden gezet kwamen we tot de ontdekking dat er allemaal draden uit de dashboard hingen. De auto radio was gejat..!! Toen we aan kwamen bij Zandberg, vertelde Nick onze begeleider dat hij weg wilde rijden en zijn autobanden gejat waren. Dus dat is de andere kant van dit mooie land. De dag stond in het teken van nieuwe banden regelen en heb mijn begeleider geholpen om de banden weer onder de auto te krijgen. Weer wat geleerd dus! Iemand bij Zandberg heeft veel verstand van auto’s dus die kan ons helpen met een nieuwe auto radio erin zetten. Vanmiddag gaan we naar wat duistere plaatsen om een cheap radio te regelen en die zetten we erin. Verder staan de komende drie weken volledig in het teken van mijn scriptie. Ik heb al bijna 100 a4tjes dus het begint vorm te krijgen en de deadlines staan gepland. Ik moet nu dus elke avond tot in de late uurtjes aan school werken, natuurlijk probeer ik nog wel een beetje te genieten van het mooie land. Ik zal de komende drie weken weer mijn verhalen bij gaan houden.

Gr uit het zeer warme Zuid Afrika.