Mooie avonturen week 2 in kaapstad - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Terry Berends - WaarBenJij.nu Mooie avonturen week 2 in kaapstad - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Terry Berends - WaarBenJij.nu

Mooie avonturen week 2 in kaapstad

Door: Terry Berends

Blijf op de hoogte en volg Terry

13 September 2009 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Heey Allemaal,

Het is alweer een weekje geleden dat ik een verhaal heb achtergelaten. Heb weer een hoop meegemaakt dus vind het leuker om af en toe wat te plaatsen in plaats van elke dag. We zijn twee dagen op onze stage geweest en hebben daar veel gepraat over onze opdracht en leren elke dag veel over marketing en wijn, ook levenservaring doe ik elke dag op. Het is hier zo’ n andere wereld. De mensen hebben een totaal andere instelling dan in Nederland. Ook de zakenmensen werken hard maar iedereen geniet hier veel meer van het leven, ook heb ik dat in Azië veel meegemaakt. Ik vind het daarom heerlijk om te ontsnappen van de roes in Nederland. Niet druk hoeven te maken om stomme studiepunten en stress om ergens op tijd te komen en een gaatje in je agenda vinden om wat vrije tijd te hebben. We hebben hier veel rond gereden en mooie dingen gezien. Verder hebben we afgelopen week hard aan ons plan van aanpak gewerkt. Deze hebben we dit weekend ingeleverd en maar weer wachten op feedback. Het was heel erg wennen om alles in het engels te typen, op school heb ik wel eens een verslag in het engels gemaakt maar dit moet heel formeel en zakelijk.

Ik ben net terug van een mooi kennismakingweekend. We waren nog niet hersteld van een zware avond stappen dus vrijdag hadden we nog niet echt zin om te gaan. Peter, de rugby speler in ons huis heeft ons donderdag meegenomen naar stellenbosch. Hij heeft daar vroeger gestudeerd. Zijn vrienden studeren daar nog steeds en zijn de eeuwige student aan het uithangen. Na een half uur gereden te hebben kwamen we aan op een studentencampus die vlakbij de universiteit ligt. Eenmaal aangekomen moest ik wel lachen, het waren allemaal studenten die achter in de 20 zijn, helemaal losgeslagen en lang leve de lol. De campus bestaat uit allemaal kleine huisjes, just like centerparcs. Iedereen heeft een eigen braai en daar wordt dan ook veel gebruik van gemaakt. Met braaien is het gebruik dat iedereen eigen drank en eten meeneemt en dat op de braai doet, je hebt dan ook geen gedoe met geld.
De avond was erg gezellig en ik kon het Afrikaans steeds beter verstaan na wat wijntjes te hebben genuttigd. Na de braai zijn we allemaal de auto’ s ingestapt en zijn we door stellenbosch gaan touren. We kregen uitleg over de universiteit en waar alle faculteiten liggen. Deze zagen er adembenemend uit en vond het mooi om zulke oude en mooie gebouwen te zien. We zijn een soort kroegentocht gaan houden en in een grote kroeg/club blijven hangen. Dit was erg gezellig en duurde dan ook tot aan de late uurtjes. Iedereen had al en flinke slok op dus heb ik de auto sleutels maar gepakt en naar kaapstad gereden midden in de nacht. Daar hebben we ook nog een kroeg gepakt en daarna rustig naar huis gegaan. Ik zit in huis met allemaal vrijgezelle boys die achter de dames aan zitten. Terry heeft al een supervriendin dus ik gedraag me braaf, de boys zijn nog een afterparty gaan houden bij wat dames en ik ging lekker in mijn eigen bedje slapen.

Vrijdagochtend werden we allemaal met een flinke kater wakker en moest opschieten om meet te kunnen naar het kennismakingweekend. We hebben ons allemaal verzameld en zijn in groepen verdeeld. Onderweg was het leuk om wat mensen te spreken wat zij allemaal voor een stage doen. Toen we op de snelweg zaten hadden er een aantal uit de auto geklommen en hingen aan de auto. Dat zag er wel leuk uit en hadden de grootste lol maar toen zagen we de politie in de berm staan. Die sprongen in de auto en zijn achtr ons aan gereden en die jongen heeft een boete gehad van wel 20 euro, haha. We zijn verder gereden naar Hermanus, een dorpje gelegen aan de oceaan waar je o.a walvissen, haaien etc kan spotten. We waren na een mooie rit aangekomen in een leuk hostel, die avond hadden we met zn allen nog een lekkere braai en hadden nog wat biertjes genuttigd.

We moesten om 5u in de ochtend opstaan om allemaal activiteiten te doen waar je voor had ingeschreven. Ik wou graag white sharks zien vanuit een kooi onderwater dus dat ging ik doen, na een lange rit naar de kust kregen we uitleg een ontbijtje etc. Ik voelde me nog heel erg moe en gaar omdat het zo vroeg was om op te staan en dan de oceaan op. We zagen in de haven de zon opkomen, was een schitterend gezicht. Echt rook ik de vis al en dat vond mijn maag minder leuk op een nuchtere maag. Eenmaal op de boot zijn we de haven uitgevaren en werd het al een beetje licht. Het was echt een boot wat je ook op discovery channel ziet als ze haaien gaan spotten. De zee was overigens niet bepaalt rustig, leek totaal niet op een noordzee. De golven waren nog hoger dan de zee in thailand waar ik met een longtailbootje op zat. De dames begonnen de maag al te voelen en we moesten nog een eind varen. Eenmaal midden op de oceaan werd de kooi in het water gegooid en kregen we instructies om de kooi in te gaan. De boot bleef heen en weer gaan en ik begon mijn maag ook te voelen, probeerde dat te negeren omdat ik echt graag die kooi in wilde. Er gingen eerst wat gasten voor mij de kooi in dus moest even wachten, die tijd zag ik de zee heen en weer gaan en begon me totaal niet lekker te voelen. Ik had toch maar een wetsuit aangedaan en bleef vervolgens wachten. Ik had plaatsgenomen bij een aantal mensen die half overboord hingen om te spugen. De eerste begon te spugen en wat later deed ik gezellig mee. Het was een grappig gezicht om ongeveer tien man op een rijtje te spugen. Daar zat terry dan midden op de oceaan met allemaal haaien om me heen en lekker te spugen. Ik was al een uur bezig en mijn maag was helemaal leeg. Zal verder jullie alle details besparen. De laatste ging de kooi in maar ik trok het niet om nog het koude water in te gaan, dus bleef maar lekker door spugen. Het was wel fantastisch om die mensen haaien van zo dicht bij te zien, als ik mijn hand in het water stak kon ik de haai aanraken. De beesten zagen er erg mooi uit en waren gewoon 6 meter ofzo, very nice!! Zat net een filmpje te kijken dat het wel eens gebeurd dat zo’ n haai een kooi in komt en zo een been grijpt ofzo, dus achteraf gezien toch maar goed dat ik zeeziek werd haha.. Daarna zijn we weer terug gevaren en hadden nog wat zeehonden gezien die door de haaien worden gegeten.

Eenmaal weer aan land vond ik het heerlijk om weer normaal op de grond te kunnen staan. We zijn nog wat gaan lunchen in een tentje en terug gegaan naar het hostel. In de middag zijn we gaan hiken met Wouter, een relaxte begeleider van Khaya (mijn studentenorganisatie). Hiken is gewoon een wandeltocht maken door de bergen. We hebben bavianen gezien die daar in het wild rondlopen en naar een mooie waterval gelopen. Het water leek net op cola maar is heel erg gezond dus dat maar even geproefd, nu maar hopen dat ik niet ziek wordt. We hadden een mooi uitzicht over hermanus en konden zelfs de walvissen zien zwemmen. Dit was een prachtig gezicht! Na een mooie tocht te hebben gemaakt zijn we naar een baai gereden waar je vanuit een lounge toko de walvissen kan spotten. We lagen op lounge bedden met een coctail in de hand rlxt waterpijp te roken en hadden een geweldig uitzicht. Die dag was het heerlijk weer, dus een top dagje!! Vanochtend zijn we lekker uitgeslapen en hadden we uitgecheckt. We hadden een mooie uitgezocht om naar kaapstad te rijden. We hadden onderweg in een haventje nog wat gegeten en zijn naar een baai gegaan waar je in het wilt pinguins kan zien. Het lijkt hier ook wel een beetje op Nederland, je moet betalen om een baai in te rijden en dan die beesten te kunnen zien. Het waren echt grappige beestjes om te zien en kunnen erg snel zwemmen. Na een paar leuke foto’ s te hebben genomen zijn we in de auto gestapt en richting kaapstad gereden. Onderweg wel een keer verdwaald maar zijn weer veilig thuisgekomen. Nu zit ik weer heerlijk op de bank van mijn huiske en laten wat eten bezorgen omdat we te lui zijn om de deur uit te gaan, dus ga even twijfelen tussen pizza en pasta.

• 15 September 2009 - 18:19

Sonja :

heey Neef,

Wat een ontzettend gave verhalen heb ik inmiddels gelezen. Ziet er allemaal heel goed uit, denk dat je een hele leerzame maar ook leuke periode tegemoet gaat. Geniet er vooral heel erg van en alvast succes met je opdracht. Ben benieuwd naar je feedback. Je tante :-) is zeer trots op je, goed bezig. Tot mails, groetjes Esther en Sonja