Weekend wilderness etc
Door: Terry Berends
Blijf op de hoogte en volg Terry
15 Oktober 2009 | Zuid-Afrika, Kaapstad
I am sorry dat het weer een tijdje geleden is dat ik van me heb laten horen. Ik maak elke dag zoveel mee en ben sávonds tot in de late uurtjes met school bezig dus het is er een beetje bij ingeschoten. Ik heb van jullie mooie reacties op de laatste foto’s gehad. Sommige dachten dat de foto’s van de wijn gebieden te mooi is om waar te zijn. Op een foto zie je mij zitten in de schitterende omgeving, daarom mis ik Nederland totaal niet..het is hier gewoon zo ongelofelijk mooi hier. Afgelopen week ben ik druk met mijn scriptie geweest. Dus we liggen weer helemaal op schema. Ook hebben we een overleg gehad met web designers, begin november kunnen we jullie wat moois laten zien. Overdag hebben we een soort meewerkstage en moeten ook nog onze scriptie schrijven dus kunnen helaas alleen in het weekend van Zuid-Afrika genieten pff scriptie onderzoek, onderzoek en nog meer onderzoek.
Onze lodge is helemaal top, om de zoveel tijd komen en gaan er mensen over de hele wereld. Ik vind dit super om zoveel over andere culturen te leren. Ik heb van een vrouw uit zimbabwe heerlijke marinades leren maken voor de bbq. Binnekort ga ik eten bereiden met mensen uit Mozambique. Ook is afgelopen week een mannlijk model uit Toronto, Canada bij ons ingetrokken. Hij heeft zo’n beetje de hele wereld gezien. Shoots gedaan voor Polo Ralph Lauren, H&M, Calvin Klein, Emporio Armani etc. Hij is ook vaak op fashion TV geweest. Ik heb zijn foto’s gezien, super vet!! Ik ga binnekort naar de fashion tv club in kaapstad. Krijg ik ook wat mee in de mode en modellen wereld. Ik mag waarschijinlijk ook een keer mee naar een foto shoot, lijkt me mooi om dit een keer te zien. Ik vind het geweldig om met mensen over de hele wereld te praten vooral met mensen uit Afrika. Heb nu in de gate dat Europeanen zo’n negatief beeld hebben over afrika. Zuid-Afrika lijkt op Europa, alleen ligt met technologie een paar jaar achter. Ik wil zeker vaker naar Afrika heb zoveel mooie foto’s en verhalen gehoord.
Afgelopen weekend ben ik met Jeroen en Eric naar Wilderness geweest. Wilderness is een plaatsje op zo’n 450 km ten oosten van Kaapstad (om precies te zijn, tussen Kaapstad en Port Elizabeth). Eric zijn begeleider heeft in deze plaats een hotelkamer, waar we gratis gebruik van mochten maken. Het was een luxe en rlxt hotel van protea group. Konden van de sauna, zwembad alles gebruik maken. Tijdens deze trip heb ik heel veel gedaan, dus waarschijnlijk volgt nu een lang verhaal. Foto’s zijn te vinden op
Donderdagochtend ging de wekker al vroeg, 5 uur. We wilden namelijk om 6 uur wegrijden, zodat we tegen de middag in Wilderness aan zouden komen. Na een lange reis (maar wel door mooie gebieden) en twee tussenstops (één om te ontbijten, de ander bij Jukani, een dierenreservaat waar we mooie beesten gezien hebben), kwamen we rond half 2 bij het Protea hotel in Wilderness aan, http://www.proteahotels.com/protea-hotel-wilderness-resort.html . Na het inchecken en het rondkijken in het hotel hadden we geen tijd meer om die dag al een activiteit te ondernemen. Dus maar naar de shopping mall gereden . Hier wat rondgekeken en heerlijk gelunched bij het dure restaurant de Mac.
Na eerst uit eten te zijn geweest in Wilderness zijn we daarna doorgegaan naar ‘The Monks’, de lokale kroeg. Hier bleek maar weer dat de mensen in Zuid-Afrika een stuk opener en vriendelijk zijn dan de mensen in Nederland. Binnen 10 minuten kenden we namelijk iedereen in de kroeg, waaronder de manager van het hotel waar we zaten en een hoop personeel van de plaatselijke horeca. Hier een supergezellige avond gehad met een groot aantal Jägerbombs. Jägermeister is heel groot in Z-Afrika, dus de Jägerbomb (Jägermeister met Red Bull) is een populair drankje. Uiteindelijk waren we rond 3 uur weer in het hotel
Om 6 ging de wekker weer. Aangezien we maar een paar dagen in Wilderness waren, wilden we zoveel mogelijk dingen doen en hadden we alle tijd nodig. Na een ontbijtje bij de Mac (goed tegen de kater) doorgegaan naar Kango Wildlife Ranch, een soort kleine dierentuin. Hier hebben we eerst een rondleiding gedaan, waarna degenen die wilden met een aantal dieren op de foto konden. Hier kwamen we voor, dus dat hebben we meteen gedaan. Ik was op de foto gegaan met kleine Cheeta pups, die waren very sweet!! Ook deze foto’s staan op bovenstaande link.
’s Middags zijn we gaan kanoen op de Knysna-rivier. Hiervoor hadden we een afspraak gemaakt met Ray, die ons zou gaan begeleiden, hij komt uit Engeland en heeft hier een backpacker ding opgezet en een soort reis bureautje . Na een kleine tocht door de bossen kwamen we bij een container in de middle of nowhere, waar de kano’s inzaten. Hiermee gingen we dus de Knysna-rivier over. Het gebied waar wij gingen kanoën ligt dichtbij zee. Dit zorgt ervoor dat het water al zout is en de rivier meestroomt met de getijden. Toen we startten vaarden we richting zee, maar aangezien het vloed begon te worden moesten we toch tegen de stroom in varen. Onderweg kwamen we een jump tegen van een meter of 5. Hier zijn we vanaf gesprongen, het heerlijk warme water in Na nog een kilometer of 1,5 te hebben gekano’d kwamen we bij onze rustplek. Dit was een strandje bij een brug van een meter of 8. Van deze brug konden we ook afspringen. Eenmaal boven leek het toch wel erg hoog, waardoor Jeroen en ik zeker een kwartier bovenaan de brug hebben gestaan. Damn Ik was scared!! Uiteindelijk zijn we toch gesprongen en bleek het erg mee te vallen, watjes dat we waren! Na nog een sprong van de brug, een biertje en wat chips hebben we de kano weer gepakt om terug te varen, om vervolgens de auto te pakken en weer richting het hotel te rijden. Wel heel erg mooi om in je blote bast op het water te zitten en te kanoen tussen de mooie natuur, echter was mij verteld dat er wel slangen in het water konden zitten dus ik deed er alles aan om maar niet in het water te vallen haha. Het was een zeer mooie middag en de natuur was weer helemaal top!We waren alledrie helemaal kapot, dus die avond zijn we niet meer gaan stappen, maar vroeg gaan slapen.
De volgende dag ging de wekker iets later, om 7 uur. Na ontspannen wakker te zijn geworden zijn we naar Tsitsikamma gereden, waar we hadden gereserveerd voor een Canopy tour. Dit is een tocht waarmee je met een soort tokkelbaan van boomtop naar boomtop gaat. Het waren bomen van een paar honderd jaar oud, dus zaten echt in zo’n oerbos. Dit is een erg gave manier om het regenwoud te zien, je zit op hetzelfde niveau als veel vogels e.d., zodat je dingen ziet die je normaal vanaf de grond niet ziet. Daarnaast is het tokkelen zelf natuurlijk erg leuk om te doen. Na een tocht van een uur of anderhalf kregen we lunch, waarna we weer doorreden.
De volgende stop was Bloukrans, met 216 meter de hoogste bungyjump ter wereld! We wilden hier even kijken, en ik wist vanaf het begin eigenlijk al dat ik wou gaan springen. Ik had een flinke kater en toen ik die brug zag had ik zoiets van die hoogte kan niet waar zijn. Ik trok het even niet meer, er rijden gewoon auto’s over een brug van meer dan 200 meter en dan zou ik daar even van af springen. Dacht ik hoef mezelf niets te bewijzen en het was 80 euro, wat hier veel geld is..Dus heb besloten om het niet te doen. Achteraf heb ik veel mensen gesproken die het wel hebben gedaan, Jeroen heeft wel gesprongen. Dus begin een klein beetje spijt te krijgen en denk dat ik nog een keer met andere gasten mee ga rijden om toch te springen .
Hierna was het weer tijd om terug te rijden naar het hotel, om ons voor te bereiden op de avond. Na een etentje bij Pompado’s (italiaans restaurant, waar toevallig weer een aantal bekenden die we tegenkwamen in Monks op donderdag aan het werk waren) moesten we (helaas ) weer een drankje doen bij Monks. Hier was Zhan (spreek uit: Jean), de manager van het hotel waar we zaten namelijk, Na wat gebabbeld te hebben met hem kunnen we gratis verblijven in zijn hotel in Stellenbosch, dus weer een gratis onderkomen geregeld. Ook kan ik tijdens het WK in stellenbosch gaan werken, weer een optie om open te houden. Ideaal! Daarna zijn we wat clubs wezen verkennen maar dit was minder dus hebben met een paar bekende van de kroeg een afterparty gehouden tot in de late uurtjes. De dag erna hebben we uitgecheckt en zijn we door de mooie gebieden richting Kaapstad gereden. Onderweg hebben we mooie natuur gebieden gezien maar op de snelweg bij Kaapstad werden we geconfronteerd mindere dingen in Zuid Afrika. Er rijden taxi busjes met 16 man erin als gekken rond in kaapstad. Toen we op de snelweg waren zagen we een busje op zn kant liggen, alle mensen gewond een en al drama. In zo’n busje ga ik dus nooit in. Wat wel grappig hieraan is dat we in de file stonden naast een township en alles stond vast. Toen kwam er een grappig mannetje langs fietsen die iedereen in haalde, wij zwaaien naar hem en lagen helemaal dubbel van het lachen. Sta je op de snelweg, wordt je ingehaald door een fietser hahahah..
Gisteravond hadden we een heerlijke braai (Barbeque) Met Wouter en zijn vriendin, de baas van de studentenorganisatie Khaya. We hebben het jachtweekend doorgenomen wat we het laatste weekend van oktober gaan doen. We gaan naar een mooi gebied op vrijdag, moeten een tent kopen en gaan dan om een kampvuur slapen. We kunnen daar even met geweren oefenen en sávonds gaan we jagen en daarna aan de whiskey. Gelukkig heb ik al een keer wat geschoten, het ritueel is dat als je voor het eerst een beest schiet je een hap van de lever moet eten netzoals de indianen vroeger deden. Super toch!!!! Ik wil denk ik een impala gaan schieten, het vlees mag je houden dus hebben we voorlopig genoeg voor de braai.
Vanavond worden we in het diepe gegooid. Jeroen en ik moeten naar een wijnshow waar allemaal grote directeuren van bedrijven komen. Wij hebben het hele proces meegemaakt van de witte Merlot en deze gaan we nu ook daadwerkelijk in de markt zetten. Dus vanavond gaan wij als schoolbroekies in ons uppie Zandberg promoten en met alle grote jongens gaan babbelen, dit lijkt mij enorm leerzaam, echter is mijn wijn kennis nog niet optimaal haha.. Dit weekend wordt het waarschijnlijk ook mooi weer, we gaan rustig aan doen met het geld en wat aan school werken. Ik ben van plan om zaterdag weer te gaan surfen en sávonds zal het wel weer stappen worden. Op maandag gaan we weer kickboksen, heb er weer zin in. Onze begeleider leer ons veel over kracht van het lichaam etc. Heel leerzaam!!!
Ik ga even in het zonnetje koffie drinken, even jullie jaloers maken haha.
Cheers,
Terry
16 Oktober 2009 - 11:16
Fang:
Hey kerel, ik ben inderdaad jaloers. ik kon vanochtend mijn zadel krabben omdat t gisternacht zo koud was. succes op de wijnshow